22 juni 2017

Van theorie naar examen

Theorielessen…

Voor het besturen van ieder voertuig is een rijbewijs nodig. Voor het behalen van een rijbewijs moet iedereen een examen afleggen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Alle examens bestaan uit een theorie- en praktijkexamen.  Ook voor de theorielessen kun je terecht bij autorijschool Reinink. 

ITheorie…

Wij werken tevens met iTheorie, ofwel, leren via internet. Deelnemen aan het theorie-examen kan vanaf 16 jaar. Het reserveren van de examendatum kan al enkele maanden daarvoor. Om praktijkexamen te kunnen doen moet u geslaagd zijn voor het theorie-examen. Het resultaat van het examen is een jaar en zes maanden geldig. 

Tussentijdse toets…

Als u geslaagd bent voor uw theorie examen, kunt u vooraf aan het praktijkexamen een tussentijdse toets afleggen. Die verloopt ongeveer als een echt examen en duurt ook 55 minuten. U kunt er niet voor slagen of zakken, maar u went alvast aan de examensituatie. En aan de spanning.   Na afloop geeft de examinator u advies over de onderdelen waar u nog aan moet werken. Uw kans om te slagen is na een tussentijdse toets aanzienlijk groter. Voor prijzen verwijzen wij een naar het overzicht Tarieven binnen deze site.

Eigen Verklaring…

De ‘Eigen Verklaring’ is nodig om het praktijkexamen aan te vragen. In de ‘Eigen Verklaring’ worden vragen gesteld die bepalen of je geestelijk en lichamelijk in staat bent om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Zie deze link voor meer info betreffende de eigen verklaring: https://www.cbr.nl

Examen…

Voor het theorie-examen bent u ten alle tijde een wettelijk toegestaan, geldig, eigen identiteitsbewijs nodig.  Voor het Praktijk-examen is tevens een Eigen Verklaring nodig. 

Meer info vind je op de pagina Exta Info.